In een nul-op-de-meter-woning wordt op een duurzame manier energie opgewekt. Dit gebeurt met zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie – in nieuwbouwwoningen is dat altijd goed geregeld. Zo is een gasaansluiting overbodig (en niet meer van deze tijd) en betaal je minder aan energie.

Nul-op-de-meter, ook wel bekend als NOM, is een goede stap om op een positieve manier bij te dragen aan het klimaat en ook mooi meegenomen: die energierekening gaat zeker omlaag. Kom je dan echt uit op nul euro? Dat wordt bij nul-op-de-meter vaak gedacht, maar dat gebeurt niet zomaar. Je betaalt hoe dan ook stukken minder, maar in de praktijk moet je ook zuinig leven om helemaal niets te hoeven betalen. Dat betekent spaarzaam omgaan met warm water en de thermostaat niet te hoog zetten. Bij een heel koude winter zal je waarschijnlijk alsnog elektriciteit van het energienet nodig hebben, maar in ieder geval stukken minder dan normaal.

Conclusie: nul-op-de-meter-woningen zijn hartstikke duurzaam. Je energierekening zal misschien niet precies uitkomen op nul euro, maar als je spaarzaam leeft dan kom je heel dichtbij. En zelfs als je niet oplet, dan leef je alsnog op een duurzame manier. Wie wil dat nu niet?

De woningen in Wickevoort zijn nul-op-de-meter, dus is dit iets voor jou, kijk dan snel of er nog een woning vrij is!