Wickevoort is een groene omgeving, dat heb je misschien al meegekregen. Maar laten we hier eens dieper op ingaan. Hoe groen is groen en welke beplanting kun je hier eigenlijk tegenkomen?

De soorten planten, bloemen en bomen zijn te veel om op te noemen, dus we bespreken een paar groene stukjes uit de omgeving. Om te beginnen met de boomgaarden. Hier vind je diverse rassen van hoogstam appelbomen. Bij de bomen staat informatie over de eigenschappen van de appel; zeer educatief en handig voor gebruik. Pluk een Granny Smith, Groninger Kroon, Red Devil of een van de vele andere soorten.

Van crocus tot grote egelskop
Van de bomen gaan we naar de planten: in de buurt van Erven 1 vind je vaste planten, strooiplanten, bollen en een enkele klimplant, voornamelijk in een blauwe, paarse en roze kleur. Denk hierbij aan de blauwe look, geraniums, crocussen, diamantgras of de reuzenlavendel. Maar ook op andere plekken tref je een kleurrijke beplanting aan. Aan het water komt bijvoorbeeld een mix van gele boterbloemen, gele lis, de zwanenbloem en grote egelskop. De namen van de planten zijn al leuk, dus wacht maar tot je ze in het echt ziet!