De huurwoningen van Wickevoort worden tegen de zomer al opgeleverd, maar het hele gebied eromheen zal de komende jaren ook een ware transformatie ondergaan. Het wordt een groene omgeving waar je beweegt, speelt, ontspant en er zelfs van kunt eten (de fruitbomen dan). In Wickevoort wordt ruimte gegeven aan fietsen en lopen. Auto’s zijn te gast en rijden langzaam. Dit maakt het een veilige plek voor kinderen. Maar niet alleen veilig, want in dit groene gebied zijn ook veel leuke voorzieningen te vinden, zoals de vele speelplekken!

Alle bankjes, palen en ander meubilair dat buiten op landgoed Wickevoort komt te staan, krijgen een herkenbare, eenvoudige en robuuste stijl. Met hout als materiaal past het perfect bij het natuurlijke karakter van Wickevoort. Over het hele landgoed zijn veel speelplekken te vinden, waardoor er altijd eentje in de buurt van huis is. Op die speelplekken kunnen kinderen helemaal losgaan op het klimparcours, de schommels, glijbaan of het klimrek. Een wiebelbank en wipwap maken het helemaal af, maar er komt nog veel meer. Allemaal veilig met een ondergrond van gras of kunstgras. 

Plek voor iedereen
Naast speeltuinen voor verschillende leeftijden – van 0 tot 5 jaar, of 6 tot 11 jaar – zijn er ook speelplekken voor de oudere kinderen van 12 tot 18 jaar. Denk hierbij aan velden met voetbaldoeltjes, baskets of een tafeltennistafel en aan buitentoestellen voor work-outs. Stiekem is dit natuurlijk niet alleen voor kinderen: je kunt er zelf prima gebruik van maken en zo blijft het hele gezin fit. Mooi meegenomen!